Melek anneleri, babaları ve kardeşleri grubuna hoşgeldiniz...

Melek Anneleri, Babaları ve Kardeşleri Grubu, cocuklarini melek olanların grubudur. Bu grupta biraraya gelen benzer deneyimleri yasayanlar icin, bu donem surecinde birbirimize en fazla ihtiyac duydugumuz seyleri, yani sevgiyi, destegi ve anlayisi vermek icin birlesiyoruz.Burada cesitli yazilari ve onerileri paylasacagiz.Ayrica hedefimiz ilk kez, bu konuda sosyal paylasim grubu olusturarak, benzer deneyimleri yasayan kisileri iletisim, destek ve sifa amaciyla biraraya getirmek.Yalniz olmadigimizi bilmek, duygu, dusunce ve hislerimizi birbirimizle acikca paylasarak, (kisa ya da uzun suren) yas surecimiz boyunca birbirimizle kolayca iletisime gecmek ve yukumuzu biraz olsun hafifletmek grubun kurulmasindaki ilk hedefimizdir.
Filiz Baştüzel (Bir melek annesi)
facebook adresimiz: http://www.facebook.com/?sk=2361831622#!/group.php?gid=129469070402684

17 Ağustos 2010 Salı

Araştırma sonuçları- Yası Yaşayamamak Problemlere Sebep Oluyor.



Araştırma Sonuçları - Yası Yaşayamamak Ne Gibi Problemlere Sebep Oluyor?
İfade edilememiş duygular karamsarlık, kapris, asabiyet, hırçınlık, alınganlık, acelecilik, uykusuzluk, huzursuzluk, tedirginlik, kişisel ilişkilerde sorunlar, fiziksel problemler, kazalara meyillilik, yaşamdan tatminsizlik olarak hayatın başka al...anlarında karşımıza çıkıyorlar.
Her türlü kayıp üzücüdür, ama bir süre bu kaybın yasını yaşamak ve duyguların paylaşımı, kaybın getirdiği yıkıcı etkilerini atlatmaya yardımcı olur. Duygu ve düşüncelerin paylaşımı çeşitli şekillerde olabilir; sözel paylaşım, yazarak paylaşım, resim yaparak kendinizi ifade veya başka art terapileri vs... Bastırılmış, üzeri kapatılmış ve paylaşılamamış hiçbir yakıcı duygu kendiliğinden buharlaşıp, ortadan kaybolmuyor. Bu duygu, düşünce ve hisler sağlıklı bir şekilde yaşanıp sağaltılmazlarsa mutlaka hayatın başka bir alanında sorun olarak önümüze geliyorlar.
Yapılan istatistiklere göre ifade edilememiş üzüntü ve yas, karamsarlık, kapris, asabiyet, hırçınlık, alınganlık, acelecilik, uykusuzluk, huzursuzluk, tedirginlik, kişisel ilişkilerde sorunlar, fiziksel problemler, kazalara meyillilik, yaşamdan tatminsizlik gibi duygular olarak mutlaka bir gün karşımıza çıkıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder