Melek anneleri, babaları ve kardeşleri grubuna hoşgeldiniz...

Melek Anneleri, Babaları ve Kardeşleri Grubu, cocuklarini melek olanların grubudur. Bu grupta biraraya gelen benzer deneyimleri yasayanlar icin, bu donem surecinde birbirimize en fazla ihtiyac duydugumuz seyleri, yani sevgiyi, destegi ve anlayisi vermek icin birlesiyoruz.Burada cesitli yazilari ve onerileri paylasacagiz.Ayrica hedefimiz ilk kez, bu konuda sosyal paylasim grubu olusturarak, benzer deneyimleri yasayan kisileri iletisim, destek ve sifa amaciyla biraraya getirmek.Yalniz olmadigimizi bilmek, duygu, dusunce ve hislerimizi birbirimizle acikca paylasarak, (kisa ya da uzun suren) yas surecimiz boyunca birbirimizle kolayca iletisime gecmek ve yukumuzu biraz olsun hafifletmek grubun kurulmasindaki ilk hedefimizdir.
Filiz Baştüzel (Bir melek annesi)
facebook adresimiz: http://www.facebook.com/?sk=2361831622#!/group.php?gid=129469070402684

18 Ağustos 2010 Çarşamba

Yas Süreci Evliliğinizi Nasıl Etkiler?



Büyük ve sarsıcı bir kayıp yaşadıktan sonra kişiler ya birbirlerine daha çok bağlanırlar ya da tamamen uzaklaşırlar. Dünya genelindeki gözlemler kişilerin çoğunlukla birbirlerinden daha da uzaklaştıklarını gösteriyor.
İstatistikler, çocuğu ya da bebeği melek olan çiftlerin %50 ila %90’nının ilk yıl içinde boşandıklarını gösteriyor. Ergen ya da daha ileri yaşta çocukları melek olanlar ise yas sürecinde diğerlerine göre daha az oranla boşanıyorlar. Aileler hasıraltı edilmiş bir çok konunun yas sürecinde su yüzüne çıktığını fark ediyorlar. Bu da birlikteliklere, ya uzunca süren, eşine yabancılaşma dönemi, ya da ani bir boşanma olarak yansıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder